Ανάπτυξη Mobile Εφαρμογών για Android


Το λειτουργικό Android είναι το δημοφιλέστερο για κινητά smartphones τα τελευταία 4 χρόνια αφού πάνω από το 60% των χρηστών κινητών τηλεφώνων το προτιμούν. Η κατασκευάστρια εταιρία είναι η Google και το Applications Market το Google Play. Τον Αύγουστο του 2011 οι διαθέσιμες εφαρμογές για android ξεπέρασαν σε αριθμό αυτές του αντίστοιχου market της Apple εδραιώνοντας το λειτουργικό ως ένα από τα κορυφαία.

Μερικές κατασκευαστικές συσκευών που χρησιμοποιούν το λογισμικό είναι:
Acer, Alcatel, Amazon, Archos, Asus, Dell, HTC, Huawei, LG, Motorola, Panasonic, Samsung, Sony, Sony Ericsson, Toshiba, ViewSonic, ZTE και πολλές ακόμα όχι τόσο γνωστές.

Οι τιμές των συσκευών αυτών σήμερα ξεκινάει από 40€ και μπορεί να φτάσει εως τα 800-900€. Αυτή η μεγάλη ψαλίδα στην κατασκευαστική ποιότητα του hardware των κινητών είναι που καθιστά τις εφαρμογές android δύσκολες στην κατασκευή τους. Έτσι υπάρχουν 4 βασικές αναλύσεις οθονών και ένας μεγάλος αριθμός επεξεργαστών που θα πρέπει κάθε εφαρμογή να υποστηρίζει.

Βασικές λειτουργίες application
Δυναμική εφαρμογή διαχείρισης του περιεχομένου της εφαρμογής.

Πρωτότυπη εμφάνιση που υπακούει σε κανόνες Usability του λειτουργικού.
Δοκιμασμένη εφαρμογή για όλους τους επεξεργαστές των διαθέσιμων συσκευών.
4 διαφορετικές εμφανίσεις (layouts) για όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις οθονών.
Ασφαλή επικοινωνία και σύνδεση εφαρμογής με το backend της.
Εξοικονόμηση διαθέσιμου χώρου και μεγέθους (σε MB) της εφαρμογής.
Ειδικός τρόπος δόμησης δεδομένων για την βελτίωση της ταχύτητας και της ασφάλειας της εφαρμογής.
Offline λειτουργία, δηλαδή χωρίς σύνδεση στο internet.
Εγκατάσταση εργαλείων για την παρακολούθηση των στατιστικών.
Ενσωμάτωση με τα social media (facebook, twitter κλπ.).

Η αγορά εφαρμογών για smartphones μεγαλώνει καθημερινά και οι  ευκαιρίες στον ορίζοντα είναι πολλές. Ειδικευόμαστε στη σύνδεση σας με τα εκατομμύρια χρήστες των smartphones  παγκοσμίως. Απλά αναρωτηθείτε »ένα Application θα μπορούσε να με ωφελήσει στη προώθηση και τελική πώληση των προϊόντων μου;» Εάν η απάντηση είναι ΝΑΙ, αρχίστε τη διαδικασία αμέσως και θα γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της ιδέας σας και της αγοράς που σας αναμένει ανυπόμονα.